Oudere man die tevreden op de bank zit met een kop koffie
60+ en investeren in je woning

Geen hak- en breekwerk

Professioneel

15 jaar garantie

Wanneer je wat ouder wordt, kan het zijn dat er twijfel ontstaat over het al dan niet doorvoeren van aanpassingen aan de woning. Factoren zoals je gezondheid, kijk op de toekomst en de gezinssamenstelling hebben allemaal invloed op het beeld dat je hebt gevormd omtrent dit onderwerp. Zoals bij elke grote aankoop die je doet, is ook in dit geval de hamvraag: is het een rendabele investering en wegen de voordelen op tegen de nadelen?

Open trap blauwstaal met zwart stalen leuning

Voor- en nadelen

Buiten dat een traprenovatie geld kost, zijn er nauwelijks nadelen te noemen. Waar het bij een verbouwing kan voorkomen dat je dagen- of zelfs wekenlang in de rommel zit, is deze klus binnen een dag gepiept. Het grove zaagwerk gebeurt buiten in een tent, dus de woning blijft schoon. Alternatieven zoals het opschuren en lakken van de trap kosten veel meer tijd en arbeid en geven vaak een minder fraai resultaat. 

Voordelen zijn er des te meer. Juist als je wat ouder bent, en misschien wat minder flexibel of goed ter been, is veiligheid in de woning een aandachtspunt. Zowel de ondergrond van de trap als de verlichting eromheen kunnen deze veiligheid vergroten. Misschien wil je vooruitlopen op de zaken en checken of je trap geschikt is voor een traplift. Nadenken over de toekomst en op tijd voorbereidingen treffen, is een verstandig iets. Het is onnodig om te wachten tot je daadwerkelijk van de trap bent gevallen of op stel en sprong aanpassingen nodig hebt. 

Een ander voordeel is dat een traprenovatie je woning verfraait, een prettig gegeven als je van plan bent om hier nog lange tijd te blijven wonen. Genieten van de mooie dingen in het leven houdt niet op bij een bepaalde leeftijd, dus ook als senior wil je graag dat je omgeving aansluit bij je persoonlijke smaak. 

We helpen je graag verder

Zo heeft elk materiaal voor een traprenovatie zijn voor- en nadelen is de keuze afhankelijk van je woonwensen. Uiteraard adviseren wij jou graag bij het maken van de juiste keuze.

cbw erkening logo

Duurzaamheid

Van een traprenovatie heb je lang plezier. Onze materialen zijn duurzaam en kras- en slijtvast. Een gerenoveerde trap is makkelijk in onderhoud en hygiënischer dan bijvoorbeeld trapbekleding in de vorm van tapijt. 

Overleg

De mensen om je heen kennen je situatie en kunnen met je meedenken. Misschien heb je kinderen of andere familieleden waarmee je kunt bespreken of een traprenovatie in jouw geval een optie is. Uiteraard kijken ook onze medewerkers graag mee naar jouw persoonlijke situatie en wensen. Onze overtuiging is dat een traprenovatie voor ieder persoon en op elke leeftijd het woongenot kan vergroten. Het is echter wel van belang om een persoonlijk en op maat gemaakt product te leveren, maar daar hebben we gelukkig onze vakspecialisten voor.

Industriele trap met gele lantaarn en koffie mok

Traprenovaties in jouw regio

Karakter is een trots bedrijf, die traprenovaties ziet als interieurstukken. Door de aannemende vraag zijn we steeds meer actief in een groot gedeelte van Nederland. In Brabant zijn onze vakmannen met name actief in Eindhoven, Tilburg en Helmond, waar zij hun expertise inzetten. Ook buiten Brabant zijn we operationeel; in Limburg, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland staan onze professionals klaar. Waar je ook woont, Karakter brengt vakmanschap naar je toe. Met lokale specialisten in jouw regio garanderen we service en kwaliteit waar je op kunt vertrouwen.

Hecht je waarde aan kwaliteit, veiligheid en een mooi resultaat? 

Maak dan je huis compleet en kies voor een traprenovatie met Karakter! 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief