Blauwstaal traprenovatie met witte zijkanten en zwarte leuningen
Professionele traprenovatie voor jouw unieke trap!

Karakter voert graag de traprenovatie van jouw trap uit! Wij vernieuwen je trap met de allerbeste materialen en in de mooiste kleuren.

Geen hak- en breekwerk

Professioneel

15 jaar garantie

Welke traprenovaties zijn er?
Pvc traprenovatie houten kleur

Een PVC traprenovatie

PVC is een trend van de laatste jaren. Na de vloeren wordt het de laatste jaren ook gebruikt in de traprenovatie wereld. Het bestaat uit een stuk MDF-plaat met daarop het PVC. PVC kenmerkt zich door de glanzende look. PVC is beschikbaar in verschillende kwaliteiten en kleuren. PVC-opzettreden zijn ook te koop in de bekende bouwmarkten.

Traprenovatie hout

Een hardhouten traprenovatie

Hardhout kan heel mooi zijn in oude gebouwen of als u er echt van houdt. Het is wel belangrijk om een hardhouten trap eens in de paar jaar te bewerken en onderhouden. Hardhout wordt steeds donkerder als je er nog een extra laag lak overheen doet. Hardhout is niet  onderhoudsarm.

Blauwstaal traprenovatie met witte zijkanten en zwarte leuningen

Laminaat traprenovatie

Laminaat is er in verschillende kwaliteiten. DPL (bouwmarkt) en HPL. DPL bestaat al jaren vanaf het begin. HPL is echt voor de mensen die van kwaliteit, veiligheid en gemak houden. HPL heeft een hoge anti-slip waarde wegens de aluminium legering die in de top laag zit. Daarbij is het onderhoudsarm en zijn de kleuren erg natuurlijk. Bij HPL kunnen ook de wangen (zijkanten) worden meegenomen.

Hecht je waarde aan kwaliteit, veiligheid en een mooi resultaat? 

Maak dan je huis compleet en kies voor een traprenovatie met Karakter! 

Kleuren

Het begint allemaal met een beetje fantasie en inspiratie. Bekijk hoe jouw trap eruit kan zien in onze online design tool. Klik hieronder op jouw favoriete kleur voor de treden, stootborden en wangen. Voor het beste resultaat houd je je telefoon of tablet horizontaal.

Traprenovaties met Karakter

Ontdek de voordelen van de traprenovaties bij Karakter

Wanneer je kiest voor een traprenovatie bij Karakter stap je niet alleen over op een esthetische verbetering van je woning, maar ook op een duurzame investering.
Onze traprenovaties brengen een reeks voordelen met zich mee die je woongenot aanzienlijk verhogen. Bovendien is het renoveren van je trap een milieuvriendelijk alternatief, omdat je bestaande trap wordt getransformeerd in plaats van vervangen. Onze persoonlijke benadering zorgt ervoor dat we samen met jou een ontwerp kiezen dat naadloos aansluit bij de stijl van je woning. Daarnaast staat Karakter bekend om zijn snelle en efficiënte werkwijze, waardoor je in no-time kunt genieten van je vernieuwde trap.

CBW-erkende certificering

Lokaal specialisme

Hoogwaardige producten

traprenovatie iceberg trap

De uiteenlopende traprenovatie mogelijkheden

Bij Karakter heb je de vrijheid om jouw traprenovatie volledig naar wens vorm te geven. Van de materiaalkeuze tot de afwerking, alles wordt op maat gemaakt. Wil je een klassieke uitstraling met echt hout of geef je de voorkeur aan onderhoudsvriendelijk laminaat of PVC? Naast het materiaal kun je ook kiezen voor extra opties die je trap niet alleen mooier maar ook functioneler maken, zoals ingebouwde ledverlichting voor veiligheid en sfeer, of een antislip-coating voor extra grip. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en zorgen ervoor dat de renovatie perfect aansluit bij jouw persoonlijke stijl en de rest van je interieur.

Licht betonnen traprenovatie

Het duidelijke verschil tussen traprenovatie en trapbekleding

Hoewel traprenovatie en trapbekleding beide gericht zijn op het verbeteren van de staat en het uiterlijk van een trap, richt traprenovatie zich op een grondige vernieuwing die ook de functionaliteit en veiligheid kan verbeteren, terwijl trapbekleding zich beperkt tot het vernieuwen van het oppervlak van de treden voor esthetische verbeteringen of comfort. Het is een snelle manier om je trap een frisse look te geven zonder ingrijpende veranderingen. Een traprenovatie, zoals uitgevoerd door Karakter, gaat een stap verder. Het is een grondige aanpak waarbij niet alleen het uiterlijk, maar ook de structuur en functionaliteit van de trap worden verbeterd. Denk hierbij aan het plaatsen van overzettreden over de oude trap, het versterken van de constructie en het toevoegen van veiligheidskenmerken. Het resultaat is een trap die er niet alleen mooi uitziet, maar ook veiliger en duurzamer is.

HPL Laminaat

Hoogwaardig product van de beste kwaliteit

Anti-slip en onderhoudsarm

Veilig voor jong en oud en makkelijk schoon te houden

15 jaar garantie

Treden zijn gemaakt voor hoog  intensief commercieel gebruik

Geen hak- en breekwerk

Geniet van uw nieuwe trap zonder dagen in de puin te hoeven zitten

Advies gesprek aan tafel over traprenovaties

Onze werkwijze bij een traprenovatie

Bij Karakter begint elke traprenovatie met een persoonlijk gesprek. We luisteren naar je wensen, bespreken de mogelijkheden en bekijken de huidige staat van je trap. Op basis hiervan stellen we een gedetailleerd plan op, inclusief een vrijblijvende offerte. Onze ervaren monteurs zorgen vervolgens voor een efficiënte uitvoering van de traprenovatie, met zo min mogelijk overlast. We werken netjes en snel, zonder in te leveren op kwaliteit. Na afloop geniet je niet alleen van een prachtig gerenoveerde trap, maar ook van de zekerheid dat alles vakkundig is uitgevoerd, volgens de afgesproken specificaties.

3. kleurstalen traprenovaties

De materiaalkeuze bij een traprenovatie

De keuze van het materiaal speelt een cruciale rol bij de renovatie van je trap. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen, voordelen, en uitstraling. Hout brengt warmte en natuurlijke schoonheid, maar vergt meer onderhoud. Laminaat en PVC zijn daarentegen zeer onderhoudsvriendelijk en bieden een breed scala aan designs. Metaal en glas voegen een modern tintje toe en zijn duurzaam, maar kunnen in aanschaf duurder uitvallen. Bij Karakter nemen we de tijd om samen met jou de verschillende materialen te verkennen. We wegen de voor- en nadelen af tegen jouw wensen en budget, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Ons doel is om de perfecte balans te vinden tussen esthetiek, duurzaamheid en functionaliteit.

Voorbeelden van tevreden klanten

Welke traprenovatie past het beste bij jouw woning?

Vraag hieronder jouw vrijblijvende offerte aan!

Veelgestelde vragen

Wat houdt een traprenovatie precies in?

Bij Karakter houdt een traprenovatie in dat we jouw oude of beschadigde trap een complete make-over geven, zodat hij er weer als nieuw uitziet en compleet veilig is.

Hoe lang duurt een traprenovatie gemiddeld?

De vakmensen van Karakter renoveren je trap snel en met zo min mogelijk overlast voor jou. Een standaard volledige traprenovatie is gemiddeld al binnen 1 tot 2 dagen afgerond.

Welke materialen gebruiken jullie voor de renovatie?

Wij gebruiken alleen hoogwaardige materialen in de mooiste kleuren en patronen. Kies voor schitterend hardhout, voor uitstekend wasbaar HPL, Laminaat of pvc.

Ik heb een spiltrap met houten treden en een ijzeren frame onder/rond de treden

Helaas kunnen we geen spiltrappen van ijzer renoveren. Hiervoor kun je beter een bedrijf zoeken die de hele trap kan vervangen.

Zijn er garanties op het geleverde werk?

Ja, bij Karakter bieden we een garantie van 15 jaar op alle traprenovaties.

Kan ik kiezen voor een specifiek ontwerp of kleur?

Absoluut! Wij bieden een breed scala aan kleuren en ontwerpen en kunnen zelfs maatwerkoplossingen bieden om aan jouw wensen te voldoen.

 Is mijn huis nog toegankelijk tijdens de renovatie?

Ja, we zorgen ervoor dat jouw huis toegankelijk blijft en minimaliseren de overlast zoveel mogelijk.

Hoe gaan jullie om met afval en restmateriaal?

Wij zorgen voor een milieuvriendelijke afvoer van alle afvalmaterialen na de renovatie.

Hoe onderhoud ik mijn gerenoveerde trap?

Afhankelijk van het gekozen materiaal geven we specifieke onderhoudsinstructies mee. Over het algemeen is regelmatig de trap afnemen met een vochtige doek voldoende.

Komt mijn trap in aanmerking voor een traprenovatie?

Karakter kan bijna alle trappen renoveren. Denk hierbij aan betonnen, houten en zelfs stenen trappen.

Industriele trap met gele lantaarn en koffie mok

Vrijblijvende offerte

Ben jij benieuwd naar de kosten van een traprenovatie? Vul dan het contactformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte.Mijn trap

Hoe ziet jouw trap eruit?
Heb je een open of dichte trap?
Dichte trap
Open trap
Hoeveel draaien maakt jouw trap?
geen (rechte trap)
1 draai
2 draaien
Waar ken je ons van?
Getipt door een kennis/vriend
Google
Facebook
Pinterest
Vivere
Flyer in mijn brievenbus
Nog meer karakter voor jouw trap:
Gegevens

Meld je aan voor onze nieuwsbrief