Moderne nieuwbouw trappen Moderne industriele trap nieuwbouw
Moderne en stijlvolle nieuwbouw trappen!

Ontdek de perfecte trap voor jouw nieuwbouwwoning met Karakter. Wij vernieuwen je trap met de allerbeste materialen en in de mooiste kleuren.

Geen hak- en breekwerk

Professioneel

15 jaar garantie

Welke trap kiezen voor jouw nieuwbouw woning?
Pvc traprenovatie houten kleur

Een PVC trap

PVC wint aan terrein in de wereld van traprenovatie, en dat is niet zomaar. Voor wie de sleutels van een nieuwbouwhuis net in handen heeft, biedt een trap met PVC-bekleding een combinatie van praktische voordelen en visuele flair. Dit veelzijdige materiaal, vaak gecombineerd met een solide MDF-ondergrond, zorgt voor een prachtige en duurzame afwerking die zowel je trap als je interieur een stijlvolle uitstraling geeft.

Hardhouten overzettreden met antislip strip

Een hardhouten trap

Voor de startende huizenbezitters die hun eerste stappen zetten in het personaliseren van hun nieuwbouwwoning, biedt een hardhouten trap een tijdloze charme. Deze trappen zijn niet alleen een verrijking voor je interieur door hun natuurlijke uitstraling, maar ze brengen ook een stukje authenticiteit en karakter met zich mee, wat perfect past bij de nieuwe start die je maakt.

Blauwstaal traprenovatie met witte zijkanten en zwarte leuningen

Laminaat trap

Voor de enthousiaste starters die net de sleutel van hun nieuwbouwwoning hebben ontvangen en op zoek zijn naar de perfecte trap: laminaat biedt opties voor ieder wat wils. HPL onderscheidt zich door een hoge anti-slipwaarde, dankzij de aluminium legering in de bovenlaag, wat zorgt voor extra veiligheid in je nieuwe thuis. Daarnaast is HPL gemakkelijk in onderhoud en biedt het kleuren die de natuurlijke uitstraling van je woning versterken.

Wij ontzorgen je volledig bij de renovatie van je nieuwbouw trap!

Maak je huis compleet en kies voor een traprenovatie met Karakter!

Kleuren

Het begint allemaal met een beetje fantasie en inspiratie. Bekijk hoe jouw trap eruit kan zien in onze online design tool. Klik hieronder op jouw favoriete kleur voor de treden, stootborden en wangen. Voor het beste resultaat houd je je telefoon of tablet horizontaal.

Voorbeelden van tevreden klanten

Industriele trap met gele lantaarn en koffie mok

Veelgestelde vragen

Wat kost een traprenovatie van een nieuwbouw huis?

De prijs van een traprenovatie van een nieuwbouw trap (meestal vurenhout) kan variëren afhankelijk van het gekozen materiaal, het ontwerp en of er extra wensen zijn zoals ledverlichting of nieuwe leuningen. Voor een basismodel beginnen de prijzen vaak vanaf 2300 euro,  terwijl meer luxe en op maat gemaakte opties in de duizenden euro's kunnen lopen.

Waarom kraakt een nieuwe trap?

Een nieuwe trap kan kraken als gevolg van natuurlijke houtbewegingen of het settelen van het huis. Vaak kan dit verholpen worden door de verbindingen na te kijken en indien nodig aan te passen.

Hoe lang duurt het om een trap te plaatsen?

De installatie van een nieuwe trap kan variëren van één dag tot enkele dagen, afhankelijk van de complexiteit van de trap en het afwerkingsniveau.

Hoe trap beschermen tijdens verbouwing?

Het beschermen van je trap tijdens de verbouwing kan met stucloper of speciale trap beschermingsproducten die je trap bedekken en beschermen tegen krassen en vuil.

Wat is een veilige trap?

Een veilige trap heeft een goede balans, stevige treden, een betrouwbare leuning en, indien nodig, anti-slipmateriaal. Veiligheid staat voorop, zeker in een huis met kinderen of ouderen.

Welk hout kraakt niet?

Geen enkel hout is volledig vrij van kraken, maar hardere houtsoorten zoals eiken of beuken hebben een lagere kans op kraken als ze goed worden geïnstalleerd en onderhouden.

Waarom open trap dichtmaken?

Een open trap dichtmaken kan om esthetische redenen, om warmteverlies te beperken, geluid te dempen of om extra veiligheid te creëren door het risico op doorglippen te verkleinen.

Kan ik zelf een trap plaatsen of heb ik een expert nodig?

Hoewel sommige handige doe-het-zelvers een trap kunnen plaatsen, wordt vaak aangeraden om een expert in te schakelen voor een veilige installatie en afwerking.

Wat is de beste manier om een oude trap te renoveren?

Bij het renoveren van een oude trap is het belangrijk om te beoordelen of alleen esthetische updates nodig zijn, zoals schilderen of het vervangen van de trapbekleding, of dat er structurele reparaties nodig zijn.

Hoe kies ik de juiste maat trap voor mijn huis?

De maat van de trap moet aansluiten bij de afmetingen van de trapopening en de verdiepingshoogte. Een specialist kan je helpen bij het maken van de juiste berekeningen voor een passende en comfortabele trap.

Vrijblijvende offerte

Ben jij benieuwd naar de kosten van een traprenovatie? Vul dan het contactformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte.Mijn trap

Hoe ziet jouw trap eruit?
Heb je een open of dichte trap?
Dichte trap
Open trap
Hoeveel draaien maakt jouw trap?
geen (rechte trap)
1 draai
2 draaien
Waar ken je ons van?
Getipt door een kennis/vriend
Google
Facebook
Pinterest
Vivere
Flyer in mijn brievenbus
Nog meer karakter voor jouw trap:
Gegevens

Meld je aan voor onze nieuwsbrief