Traprenovatie open trap licht beton van voren
Jouw opentrap dichtmaken met Karakter

Ontdek de redenen, methodes, kosten en opties voor het dichtmaken van jouw open trap. Leer ook hoe je van een dichte trap weer een open trap maakt.

Geen hak- en breekwerk

Professioneel

15 jaar garantie

Opentrap dichtmaken met mdf

Waarom zou je een open trap dichtmaken?

Het dichtmaken van een open trap is een populaire keuze voor veel huiseigenaren. Een van de belangrijkste redenen is veiligheid. Open trappen kunnen risico's vormen, vooral voor gezinnen met jonge kinderen of huisdieren. Daarnaast verbetert het dichtmaken van een trap de energie-efficiëntie van je huis door warmteverlies te verminderen.

Esthetisch gezien biedt een dichte trap ook een meer gestroomlijnde en uniforme uitstraling die bijdraagt aan de algehele stijl van je interieur. De transformatie van een open naar een dichte trap kan een aanzienlijke impact hebben op de uitstraling en functionaliteit van je woonruimte. Het biedt niet alleen een veiliger alternatief, maar draagt ook bij aan een gevoel van volledigheid en afwerking in je huis.

Opentrap dichtmaken gehele trap

Een balustrade trap dichtmaken

Een balustrade, of reling, aan je open trap toevoegen is een effectieve manier om de veiligheid te verhogen en het uiterlijk van de trap te verbeteren. Dit kan gedaan worden door het installeren van stevige stootborden en zijkanten, waardoor de trap een veilig en gesloten gevoel krijgt. Deze aanpassing is niet alleen een kwestie van veiligheid, maar biedt ook mogelijkheden voor extra decoratie en stijl. Je kunt kiezen uit een reeks materialen en ontwerpen om je traprenovatie aan te passen aan je persoonlijke smaak en de esthetiek van je huis.

Open trap dichtmaken

Hoe maak ik mijn open trap dicht?

Het dichtmaken van een open trap omvat het plaatsen van stootborden tussen elke trede. Dit proces kan aangepast worden afhankelijk van het materiaal en ontwerp van de trap. We bieden bij Karakter gespecialiseerde diensten om dit proces soepel en efficiënt uit te voeren, met een breed scala aan materialen en afwerkingen. Bij het kiezen van materialen en kleuren, is het belangrijk om te overwegen hoe deze zullen samengaan met de rest van je interieur. We bieden deskundig advies en begeleiding gedurende het hele proces, van ontwerp tot uitvoering.

HPL Laminaat

Hoogwaardig product van de beste kwaliteit

Anti-slip en onderhoudsarm

Veilig voor jong en oud en makkelijk schoon te houden

15 jaar garantie

Treden zijn gemaakt voor hoog intensief commercieel gebruik

Geen hak- en breekwerk

Geniet van jouw nieuwe trap zonder dagen in het puin te hoeven zitten

Opentrap dichtmaken met design stootborden

De voordelen van een open trap dichtmaken

Open trappen zijn geliefd vanwege hun moderne, luchtige uitstraling en het vermogen om licht door te laten. Echter, ze kunnen ook nadelen hebben, zoals minder veiligheid, meer geluidsoverdracht, en potentieel warmteverlies. Het afwegen van deze voor- en nadelen is essentieel bij het overwegen van een traprenovatie.

Open trappen kunnen een gevoel van ruimtelijkheid creëren in kleinere huizen of appartementen. Aan de andere kant kan een dichte trap extra opbergruimte bieden onder de treden, wat bijzonder nuttig kan zijn in huizen met beperkte opslagruimte.

Industriele houten trap met ledverlichting in de kleur vermont

Een open trap dicht maken: de opties

Als je overweegt je open trap dicht te maken, zijn er diverse opties beschikbaar. Materialen variëren van hout tot HPL-laminaat en PVC, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Afhankelijk van je budget en stijlvoorkeur, kun je de perfecte oplossing vinden die past bij je huis. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken qua duurzaamheid, onderhoud en uitstraling. Hout biedt bijvoorbeeld een klassieke en warme uitstraling, terwijl HPL-laminaat bekend staat om zijn weerstand tegen slijtage en gemakkelijk onderhoud.

Opentrap dichtmaken vooraanzicht

Wat is de prijs van een open trap dicht maken?

De kosten voor het dichtmaken van een open trap variëren op basis van de grootte van de trap, het gekozen materiaal, en de complexiteit van het werk. Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag tussen de €550 en €700 euro voor een basisrenovatie. Voor een nauwkeurige schatting is het raadzaam een vrijblijvende offerte aan te vragen. De prijs kan variëren afhankelijk van de aanpassingen die je wenst, zoals het toevoegen van LED-verlichting, speciale leuningen of specifieke afwerkingen. Deze investering kan echter de waarde van je huis verhogen en bijdragen aan een aangenamere woonomgeving.

cbw erkening logo

Garanties en zekerheid bij Karakter

Bij Karakter staan we niet alleen voor vakmanschap en kwaliteit, maar ook voor garantie en zekerheid. Wij begrijpen dat een traprenovatie een belangrijke investering is in jouw huis en comfort. Daarom bieden we bij Karakter een uitgebreide garantie op al ons werk en de gebruikte materialen. Onze garantieperiode van 15 jaar onderstreept onze toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit. Deze garantie zorgt ervoor dat je jarenlang kunt genieten van jouw vernieuwde trap, met de zekerheid dat eventuele problemen snel en vakkundig worden opgelost.

Wil jij jouw open trap professioneel dichtmaken?

Vraag hieronder jouw vrijblijvende offerte aan!

Voorbeelden van tevreden klanten

traprenovatie open trap oudere man

De voordelen van een open trap dicht maken met Karakter

Hoogwaardig product van de beste kwaliteit.

Veilig voor jong en oud en makkelijk schoon te houden.

Treden zijn gemaakt voor hoog intensief commercieel gebruik.

Geniet van jouw nieuwe trap zonder dagen in het puin te hoeven zitten.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijkheden bij het renoveren van een open trap?

Je kunt bij Karakter kiezen voor een enkelvoudige renovatie (alleen de bovenkant van de tredes) en voor een volledige renovatie (alle zijden van de tredes). Ook kunnen we je open trap veranderen in een dichte trap.

Hoe lang duurt een traprenovatie bij een open trap?

De vakmensen van Karakter renoveren je open trap snel en met zo min mogelijk overlast voor jou. Een standaard volledige traprenovatie is gemiddeld al binnen 1 tot 2 dagen afgerond.

Ik heb een spiltrap met houten treden en een ijzeren frame onder/rond de treden

Helaas kunnen we geen spiltrappen van ijzer renoveren. Hiervoor kun je beter een bedrijf zoeken die de hele trap kan vervangen.

Welke materialen zijn geschikt voor mijn open trap?

Wij gebruiken alleen hoogwaardige materialen in de mooiste kleuren en patronen. Kies voor schitterend hardhout, voor uitstekend wasbaar hpl, laminaat of pvc.

Kan ik kosteloos een afspraak inplannen om de mogelijkheden te bespreken?

Jazeker! Eén van onze specialisten komt graag een kopje koffie met je drinken om jouw wensen door te nemen en de mogelijkheden te bespreken. Daarna ontvang je een duidelijke en vrijblijvende offerte op maat.

Kan ik mijn open trap dichtmaken?

Ja, dit kan. Karakter kan stootborden plaatsen tussen de treden. Hierdoor is de trap beter geïsoleerd, laat geen stof door en is het veiliger voor kinderen. 

Komt mijn trap in aanmerking voor een traprenovatie?

Karakter kan bijna alle open trappen renoveren. Denk hierbij aan betonnen, houten en zelfs stenen trappen.

Wat kost een traprenovatie bij een open trap?

De kosten voor een traprenovatie beginnen vanaf €2000,-. Het is echter lastig om een exacte prijs te geven omdat de wensen en situaties per klant kunnen variëren.

Vrijblijvende offerte

Ben jij benieuwd naar de kosten van een traprenovatie? Vul dan het contactformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte.Mijn trap

Hoe ziet jouw trap eruit?
Heb je een open of dichte trap?
Dichte trap
Open trap
Hoeveel draaien maakt jouw trap?
geen (rechte trap)
1 draai
2 draaien
Waar ken je ons van?
Getipt door een kennis/vriend
Google
Facebook
Pinterest
Vivere
Flyer in mijn brievenbus
Nog meer karakter voor jouw trap:
Gegevens

Meld je aan voor onze nieuwsbrief