Trap bekleden Trap bekleden
Alles over het bekleden van een trap 

Lees meer over de kosten van het bekleden van een trap, de werkwijze en bespaartips. Ontdek hoe Karakter jou kan helpen met jouw traprenovatie!

Geen hak- en breekwerk

Professioneel

15 jaar garantie

Wat kost een trap bekleden?

De kosten voor het bekleden van een trap beginnen vanaf €2300,-. Het is echter lastig om een exacte prijs te geven omdat de wensen en situaties per klant kunnen verschillen. Bij Karakter krijg je een bekleding met professionele materialen die een lange levensduur garanderen. Daarnaast heb je 15 jaar garantie op je traprenovatie. Uiteraard wordt je trap tot in de details perfect afgewerkt. Kies je voor een extra optie, zoals een stukje overloop of leuning, dan liggen de kosten uiteraard wat hoger.

Het is belangrijk om een gedetailleerde offerte aan te vragen bij verschillende specialisten. Dit helpt je niet alleen om een goed beeld te krijgen van de kosten, maar ook om de kwaliteit van de materialen en het vakmanschap te vergelijken. Vergeet niet te vragen naar de garantievoorwaarden; gerenommeerde bedrijven bieden vaak 15 jaar garantie op zowel het materiaal als het werk.

Jouw woning wordt meer waard

Jouw trap wordt veiliger

Ontvang lokale expertise uit de regio

Gebruik van hoogwaardige producten

Traprenovatie kosten overzicht
Trapbekleden

Hoe kun je een trap bekleden?

Het bekleden van een trap kan op verschillende manieren, afhankelijk van je budget en persoonlijke voorkeuren. Hier zijn de stappen voor een standaard trapbekleding:

Voorbereiding: Maak de trap schoon en verwijder oude bekleding. Zorg ervoor dat de treden glad en vrij van vuil en vet zijn.

Meting: Meet de treden en stootborden zorgvuldig op. Nauwkeurige metingen zijn cruciaal voor een strak eindresultaat.

Materialen zagen: Zaag de bekleding op maat. Gebruik een zaag om te zorgen voor strakke randen.

Installatie: Bevestig de nieuwe bekleding met lijm. Begin bovenaan de trap en werk naar beneden om overlappingen te voorkomen.

Afwerking: Werk de randen af voor een nette uitstraling. Gebruik bijvoorbeeld profielen of strips voor een professionele look. Hoewel het mogelijk is om dit zelf te doen, kan een professionele traprenovatie specialist zorgen voor een perfect resultaat en lange levensduur. Een vakman heeft de ervaring en het gereedschap om de klus snel en efficiënt te klaren.

Met welk materiaal kan ik mijn trap bekleden?

PVC: PVC is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en in veel kleuren en stijlen beschikbaar. PVC is ook geluiddempend en wat goedkoper. Dit maakt het een geschikt product voor een huurwoning!

Hardhout: Hardhout geeft een luxe uitstraling, maar vergt regelmatig onderhoud. Hardhout is duurzaam en kan, mits goed onderhouden, tientallen jaren meegaan

Laminaat: Laminaat is kosteneffectief en eenvoudig te onderhouden, verkrijgbaar in vele designs. Laminaat biedt de look van hout tegen een fractie van de prijs en is zeer slijtvast.

HPL (High Pressure Laminate): Een geavanceerd product dat speciaal ontworpen is voor hoogstaande en betrouwbare traprenovaties. Dankzij de aluminium bovenlaag is deze trede antislip en bestand tegen krassen en stoten.

Bluesteel treden met bluesteel stootborden en zwarte stalen leuningen.jpg

HPL Laminaat

Hoogwaardig product van de beste kwaliteit

Anti-slip en onderhoudsarm

Veilig voor jong en oud en makkelijk schoon te houden

15 jaar garantie

Treden zijn gemaakt voor hoog intensief commercieel gebruik

Geen hak- en breekwerk

Geniet van jouw nieuwe trap zonder dagen in het puin te hoeven zitten

trapbekleding

Goedkope traprenovatie en trapbekleding

Zoek je een budgetvriendelijke oplossing voor je trap? Overweeg dan PVC of laminaat. Deze materialen zijn niet alleen betaalbaar maar ook duurzaam en eenvoudig te onderhouden. Koop de materialen bij bouwmarkten en overweeg om zelf de bekleding aan te brengen om arbeidskosten te besparen. Hier zijn enkele tips voor een goedkope traprenovatie:

Zelf doen: Maak de trap schoon en verwijder oude bekleding. Zorg ervoor dat de treden glad en vrij van vuil en vet zijn.

Kies voor goedkope materialen: Meet de treden en stootborden zorgvuldig op. Nauwkeurige metingen zijn cruciaal voor een strak eindresultaat.

Eenvoudige afwerking: Zaag de bekleding op maat. Gebruik een zaag om te zorgen voor strakke randen.

trap bekleden

Trap bekleden met HPL

HPL is een populaire keuze voor trapbekleding vanwege de vele voordelen. Het materiaal is slijtvast, waterbestendig en eenvoudig schoon te maken. Bovendien is het beschikbaar in diverse kleuren en patronen, waardoor je eenvoudig een stijl vindt die bij je interieur past. HPL heeft ook een antislip afwerking, wat het een veilige keuze maakt voor gezinnen met kinderen en ouderen.

Een ander voordeel van HPL is dat het geluiddempend is. Dit betekent dat je minder last hebt van geluiden als mensen de trap op en af lopen. Dit kan vooral prettig zijn in huishoudens met kinderen of huisdieren. HPL is ook een duurzame keuze, omdat het lang meegaat en bestand is tegen dagelijkse slijtage.

Toscana houten treden met witte stootborden, wangen en zwart ronde leuningen van voren

Trapbekleden met HPL relatief eenvoudig

Het bekleden van je trap met HPL is relatief eenvoudig. Hier zijn de stappen:

Voorbereiding: Verwijder oude bekleding en maak de trap schoon.

Meting: Meet de treden en stootborden op.

Zagen: Zaag de HPL-bekleding op maat.

Installatie: Breng lijm aan op de treden en bevestig de HPL-bekleding.

Afwerking: Werk de randen af met profielen of strips voor een nette uitstraling.

Door je trap te bekleden met HPL of een ander geschikt materiaal, geef je je huis een moderne uitstraling zonder de bank te breken. Overweeg je opties zorgvuldig en kies voor een methode en materiaal dat past bij je budget en stijl. Voor professionele resultaten en advies kun je altijd terecht bij Karakter. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en ontdek de mogelijkheden!

Of je nu kiest voor een doe-het-zelf project of een professionele renovatie, het bekleden van je trap is een investering die de waarde en het uiterlijk van je huis aanzienlijk kan verbeteren. Door te kiezen voor duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen zoals HPL, kun je jarenlang genieten van een prachtige en veilige trap.

Welke traprenovatie past het beste bij jouw woning?

Vraag hieronder jouw vrijblijvende offerte aan!

Voorbeelden van tevreden klanten

Blauwstaal treden met RVS leuning van boven

De voordelen van een traprenovatie bij Karakter

Lokale expertise

Hoogwaardige producten

Jouw trap wordt veiliger

Jouw woning wordt meer waard

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een trapbekleding?

De kosten voor het bekleden van een trap variëren afhankelijk van het gekozen materiaal en de complexiteit van de klus. Bij Karakter krijg je een renovatie met professionele materialen die een lange levensduur garanderen. Daarnaast heb je 15 jaar garantie op je traprenovatie. Hierbij moet je denken aan prijzen tussen de 2300-3500 euro,afhankelijk van een aantal factoren zoals aantal treden, maten en vorm van de trap.  Uiteraard wordt je trap tot in de details perfect afgewerkt. Kies je voor een extra optie, zoals een stukje overloop of leuning, dan liggen de kosten uiteraard wat hoger.

Hoe lang duurt het bekleden van een trap?

Het bekleden van een trap duurt meestal 1 tot 2 dagen, afhankelijk van de grootte van de trap en de gekozen afwerking. Bij Karakter streven we ernaar om de klus snel en efficiënt uit te voeren, zodat je minimale overlast ervaart.

Hoe lang duurt het bekleden van een trap?

Het bekleden van een trap duurt meestal 1 tot 2 dagen, afhankelijk van de grootte van de trap en de gekozen afwerking. Bij Karakter streven we ernaar om de klus snel en efficiënt uit te voeren, zodat je minimale overlast ervaart.

Kan ik mijn trap zelf bekleden?

Ja, het is mogelijk om je trap zelf te bekleden, vooral als je handig bent en de juiste gereedschappen hebt. Echter, voor een perfect resultaat en langere levensduur raden we aan om een professionele traprenovatie specialist zoals Karakter in te schakelen. Wij zorgen voor een nauwkeurige installatie en bieden 15 jaar garantie op het materiaal en de werkzaamheden.

Welke materialen zijn geschikt voor trapbekleding?

Er zijn diverse materialen beschikbaar voor trapbekleding, zoals PVC, hardhout, laminaat, HPL, tapijt en vinyl. PVC en laminaat zijn populaire keuzes vanwege hun duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid en betaalbaarheid. Hardhout geeft een luxe uitstraling maar vergt meer onderhoud. HPL is meer voor de lange termijn en biedt de hoogste stroefheid, is duurzaam, makkelijk schoon te maken en geluidsdempend.

Wat is het verschil tussen trap bekleden en trap renoveren?

Trap bekleden houdt in dat je een nieuwe laag aanbrengt over de bestaande trap, terwijl trap renoveren vaak een volledige vernieuwing inhoudt, inclusief het repareren van beschadigingen en mogelijk structurele aanpassingen. Bekleden is meestal sneller en goedkoper, terwijl renoveren nodig kan zijn als de trap structureel in slechte staat verkeert of als je de gehele stijl wilt veranderen.

Wat zijn de voordelen van trapbekleding met HPL?

HPL is duurzaam, waterbestendig, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen. Het materiaal is geluiddempend en heeft een antislip afwerking, wat het een veilige keuze maakt voor gezinnen met kinderen en ouderen. HPL is ook eenvoudig schoon te maken en bestand tegen dagelijkse slijtage.

Biedt Karakter garantie op trapbekleding?

Ja, bij Karakter bieden we 15 jaar garantie op zowel het materiaal als het werk. We gebruiken hoogwaardige materialen en onze vakmensen zorgen voor een perfecte installatie, zodat je jarenlang kunt genieten van een prachtige en veilige trap.

Hoe onderhoud ik mijn beklede trap?

Na de opfrisbeurt met HPL-materiaal hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud. Een snelle reiniging met een licht bevochtigd doek is voldoende.

Afhankelijk van het gekozen materiaal geven we specifieke onderhoudsinstructies mee. Over het algemeen is regelmatig de trap afnemen met een vochtige doek voldoende.

Vrijblijvende offerte

Ben jij benieuwd naar de kosten van een traprenovatie? Vul dan het contactformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte.Mijn trap

Hoe ziet jouw trap eruit?
Heb je een open of dichte trap?
Dichte trap
Open trap
Hoeveel draaien maakt jouw trap?
geen (rechte trap)
1 draai
2 draaien
Waar ken je ons van?
Getipt door een kennis/vriend
Google
Facebook
Pinterest
Vivere
Flyer in mijn brievenbus
Nog meer karakter voor jouw trap:
Gegevens

Meld je aan voor onze nieuwsbrief