Traprenovatie open trap licht beton van voren
Professionele traprenovatie van je open trap

Karakter voert graag de traprenovatie van jouw open trap uit! Wij vernieuwen je open trap met de allerbeste materialen en in de mooiste kleuren.

Geen hak- en breekwerk

Professioneel

15 jaar garantie

Open traprenovatie met bewoner op de trap

Waarom kiezen voor een open traprenovatie?

Er zijn veel goede redenen om een open trap te renoveren. Een versleten of gedeukte trap haalt je woonbeleving flink omlaag. Een gladde trap bekleden met anti-slip overzettreden maakt hem in één klap een stuk veiliger. En natuurlijk kan je kiezen voor een traprenovatie van een open trap als de stijl ervan niet meer aansluit bij de sfeer van je woonkamer.

De specialisten van Karakter hebben uitgebreide ervaring met het renoveren van open trappen. Daardoor kan er weer veilig overheen gelopen worden door het hele gezin inclusief eventuele huisdieren. Karakter maakt gebruik van hoogwaardige materialen en geven daarom altijd 15 jaar garantie op het materiaal en het werk. En dankzij onze expertise is jouw trap razendsnel weer als nieuw.

Open trap blauwstaal met zwart stalen leuning

Het verschil tussen een enkelzijdige en volledige renovatie?

We kunnen op twee manieren jouw open trap renoveren. Een enkelvoudige renovatie houdt in dat alleen de voor- en bovenkant van de treden vernieuwd worden. Bij een volledige traprenovatie van een open trap bekleden we ook de onder- en achterzijdes van elke tree. Welke renovatiemethode geschikt is voor jouw open trap hangt af van het materiaal dat je kiest.

3. kleurstalen traprenovaties

Welke materialen kies je voor jouw open trap?

Bij ons kies je uit de mooiste materialen voor je vernieuwde trap. Daarmee bekleden wij de traptreden, de onderkant en de ‘wangen’ - de zijkanten - van je trap. Het materiaal waarvoor je kiest bepaalt de stijl én het gebruiksgemak van je trap.

Vroeger werden voor de traprenovatie van een open trap vooral vinyl en tapijt gebruikt, en op jouw verzoek gebruiken we deze klassieke bekledingen.
Een moderne en populaire keuze is HPL laminaat, een zeer sterk en makkelijk te reinigen materiaal. Wij leveren het in een aantrekkelijke hout-, beton- of steenlook van jouw keuze, voor een gunstige prijs.
De meest natuurlijke bekleding voor een open trap renoveren is misschien wel hardhout. Dit materiaal vergt wat meer onderhoud, maar heeft een onverslaanbare tijdloze look en een hoge duurzaamheid.

HPL Laminaat

Hoogwaardig product van de beste kwaliteit

Anti-slip en onderhoudsarm

Veilig voor jong en oud en makkelijk schoon te houden

15 jaar garantie

Treden zijn gemaakt voor hoog intensief commercieel gebruik

Geen hak- en breekwerk

Geniet van jouw nieuwe trap zonder dagen in het puin te hoeven zitten

Open trap bekleden

Je open trap professioneel bekleden

Het professioneel bekleden van een open trap begint met het zorgvuldig opmeten van de treden om het materiaal exact op maat te snijden. Populaire materialen zoals HPL laminaat, hardhout, of vinyl worden gekozen voor hun duurzaamheid en esthetiek. De trap wordt eerst grondig gereinigd en voorbereid. Vervolgens wordt speciale lijm aangebracht op de treden en de achterkant van het bekledingsmateriaal. De bekleding wordt nauwkeurig op elke trede geplaatst, waarbij gestart wordt bij de bovenste trede en men naar beneden werkt. Afwerkingsdetails zoals het aanbrengen van afwerkstrips en het controleren op losse delen garanderen een veilig en esthetisch resultaat.

5. Werkwijze traprenovatie uitvoeren kleuren bekijken op de computer

Wat is de werkwijze bij de renovatie van een open trap?

Hoe gaat een open trap renoveren in zijn werk? Bekijk om te beginnen even de prachtige materialen, kleuren en patronen waarin wij je trap kunnen vernieuwen! Gebruik onze online designtool en ontdek wat er past in jouw huis. Of vraag online kleurstalen aan. Twijfel je wat de beste keuze is? Aarzel niet om ons te bellen of een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Als je een klik met ons voelt, komen we graag langs om een persoonlijke planning met je te maken. Daarna komen onze vakmensen langs om snel en met zo min mogelijk overlast de traprenovatie van jouw open trap uit te voeren. Nadat je nieuwe stijlvolle interieurelement klaar is, heb je 15 jaar garantie op het materiaal en de klus!

wijn onder een bleusteel open trap in het licht

Wat is de prijs van een traprenovatie bij een open trap?

Twijfel je om de traprenovatie van je open trap uit te besteden? Goed nieuws: bij Karakter betaal je niet de hoofdprijs. We hebben de tarieven van een gemiddelde traprenovatieprijs voor je op een rij gezet.

Stel dat je zelf aan de slag gaat met overzettreden van de bouwmarkt, een zaag, lijm en plaatmateriaal. Dan kost een volledige open trap renoveren al gauw rond de €1000,- Natuurlijk doe je dit in je eigen tijd en heb je geen garantie op het werk of de materialen.

Karakter kan je open trap renoveren vanaf een standaardbedrag van €2900,- . Met professionele materialen die een lange levensduur hebben en een garantie van 15 jaar. En natuurlijk met de zekerheid dat je trap tot in de puntjes is afgewerkt. Kies je voor een traprenovatie van je open trap met extra features, zoals een leuning en/of een stukje overloop? Dan kun je rekenen op een bedrag van rond de €3900,-

Welke traprenovatie past het beste bij jouw woning?

Vraag hieronder jouw vrijblijvende offerte aan!

Voorbeelden van tevreden klanten

traprenovatie open trap oudere man

De voordelen van een open trap renovatie bij Karakter

Hoogwaardig product van de beste kwaliteit.

Veilig voor jong en oud en makkelijk schoon te houden.

Treden zijn gemaakt voor hoog intensief commercieel gebruik.

Geniet van jouw nieuwe trap zonder dagen in het puin te hoeven zitten.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijkheden bij het renoveren van een open trap?

Je kunt bij Karakter kiezen voor een enkelvoudige renovatie (alleen de bovenkant van de tredes) en voor een volledige renovatie (alle zijden van de tredes). Ook kunnen we je open trap veranderen in een dichte trap.

Hoe lang duurt een traprenovatie bij een open trap?

De vakmensen van Karakter renoveren je open trap snel en met zo min mogelijk overlast voor jou. Een standaard volledige traprenovatie is gemiddeld al binnen 1 tot 2 dagen afgerond.

Ik heb een spiltrap met houten treden en een ijzeren frame onder/rond de treden

Helaas kunnen we geen spiltrappen van ijzer renoveren. Hiervoor kun je beter een bedrijf zoeken die de hele trap kan vervangen.

Welke materialen zijn geschikt voor mijn open trap?

Wij gebruiken alleen hoogwaardige materialen in de mooiste kleuren en patronen. Kies voor schitterend hardhout, voor uitstekend wasbaar hpl, laminaat of pvc.

Kan ik kosteloos een afspraak inplannen om de mogelijkheden te bespreken?

Jazeker! Eén van onze specialisten komt graag een kopje koffie met je drinken om jouw wensen door te nemen en de mogelijkheden te bespreken. Daarna ontvang je een duidelijke en vrijblijvende offerte op maat.

Kan ik mijn open trap dichtmaken?

Ja, dit kan. Karakter kan stootborden plaatsen tussen de treden. Hierdoor is de trap beter geïsoleerd, laat geen stof door en is het veiliger voor kinderen. 

Komt mijn trap in aanmerking voor een traprenovatie?

Karakter kan bijna alle open trappen renoveren. Denk hierbij aan betonnen, houten en zelfs stenen trappen.

Wat kost een traprenovatie bij een open trap?

De kosten voor een traprenovatie beginnen vanaf €2000,-. Het is echter lastig om een exacte prijs te geven omdat de wensen en situaties per klant kunnen variëren.

Vrijblijvende offerte

Ben jij benieuwd naar de kosten van een traprenovatie? Vul dan het contactformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte.Mijn trap

Hoe ziet jouw trap eruit?
Heb je een open of dichte trap?
Dichte trap
Open trap
Hoeveel draaien maakt jouw trap?
geen (rechte trap)
1 draai
2 draaien
Waar ken je ons van?
Getipt door een kennis/vriend
Google
Facebook
Pinterest
Vivere
Flyer in mijn brievenbus
Nog meer karakter voor jouw trap:
Gegevens

Meld je aan voor onze nieuwsbrief