Inspiratie voor jouw traprenovatie

Zoals bij elke aanpassing aan je woning, zijn ook bij een traprenovatie de mogelijkheden eindeloos. Om beslagen ten ijs te komen, is het raadzaam om je te oriënteren op het aanbod en voor jezelf een zo compleet mogelijk beeld te schetsen van het beoogde eindresultaat. 

Het is natuurlijk het mooist wanneer jouw nieuwe trap past binnen de stijl van de rest van de woning. Het komen tot een succesvol project staat of valt met het bepalen van het geheel van kleuren, materialen en eventuele verlichting. Maar hoe bepaal je welke stijl bij jou past? In dit blog proberen we jou op weg te helpen om tot de juiste beslissing te komen en niets aan het toeval over te laten.

Huidige situatie
Voordat je aan het ontwerp van de traprenovatie begint, is het raadzaam om de huidige situatie in beeld te brengen. Je hebt immers al een woning en dus is er sprake van een bepaalde stijl. Voordat je op zoek gaat naar hoe jij wil dat de nieuwe trap eruit gaat zien, is het goed om stil te staan bij hoe de huidige trap en aangrenzende hal of overloop er nu uit zien en in hoeverre je deze mee wil nemen in het proces. En wat wil je bijvoorbeeld met de balustrade?

Voorbeelden
“Een foto zegt meer dan duizend woorden”, wordt weleens gezegd. Dit geldt zeker voor het overbrengen van jouw wensen qua smaak. Natuurlijk kun je onze medewerkers vertellen wat jij mooi vindt, maar aan de hand van een beeld is dit vele malen duidelijker. Ga dus op zoek naar voorbeelden. In magazines vind je talloze woonstijlen om jou op ideeën te brengen. Eventueel kun je deze uitknippen en een moodboard maken van alles wat jou aanspreekt. Uiteindelijk zul je zien dat bepaalde kleuren of elementen terug blijven komen, een teken dat ze passen bij jouw persoonlijke smaak. Samen met onze medewerkers kun je dit moodboard doorspreken, waarna zij jou direct kunnen vertellen wat de mogelijkheden zijn.  

 Wil je de voorbeelden liever digitaal zoeken en bewaren? Maak een bord op Pinterest, superhandig om al je ideeën overzichtelijk bij elkaar te zetten. 

Ga er op uit!
Ook door het bezoeken van showrooms en woonboulevards zul je merken dat je steeds meer inzicht krijgt in wat jij mooi vindt. Wanneer je de gevonden voorbeelden in het echt ziet, kijk je er vaak nèt anders tegenaan en zie je ook weer andere dingen. Stukje bij beetje kom je steeds dichter in de buurt bij hoe voor jou de perfecte traprenovatie eruit moet zien. Misschien heb je vrienden of kennissen die onlangs hun trap hebben laten renoveren, neem daar ook eens een kijkje.

Onze blogs
Uiteraard raden wij je ook aan om onze andere blogs te lezen. Zo is er een blog helemaal gewijd aan de mogelijkheden met betrekking tot ledverlichting en nemen we voor jou de laatste trends op het gebied van traprenovatie door. Op onze website staan bovendien verschillende foto's van projecten die we gerealiseerd hebben bij tevreden klanten.

Onze ervaring is dat wanneer jij je goed hebt voorbereid, wij nog beter aan jouw verwachtingen kunnen voldoen!