Je trap als stralend middelpunt 

Een mooie trap verdient het om gezien te worden. Trapverlichting is een fantastische manier om jouw nieuwe trap in het oog te laten springen. Met een steeds groter wordend assortiment en de opkomst van ledverlichting, wordt het bovendien steeds eenvoudiger om aan te sluiten bij jouw smaak en voordeliger om aan te leggen. Geen wonder dus dat steeds meer mensen kiezen voor licht op de trap. 

Veiligheid 
Niet alleen vanuit esthetisch oogpunt, maar zeker ook voor de veiligheid, is een goed verlichte trap geen overbodige luxe. Ondanks het aanbrengen van antislip op onze traponderdelen, blijft de trap een van de gevaarlijkste plekken in huis. Je hebt hier immers te maken met hoogteverschil, dus een val van de trap kan een pijnlijke en soms zelfs gevaarlijke aangelegenheid zijn. Trappen bevinden zich vaak op een donkere plek in het huis, bijvoorbeeld tussen de hal en de overloop, waar het lastig is om goede verlichting te plaatsen. Het gebruik van ledverlichting biedt hierbij uitkomst, niet in de laatste plaats omdat led weinig energie verbruikt en het dus geen probleem is wanneer de verlichting heel de nacht brandt. Zodoende hoef je nooit meer slaapdronken via een donkere trap naar het toilet, stappen rennende kinderen minder snel langs de treden en zie je de poes zitten wanneer je onderweg naar boven bent. Kortom, je vergroot de veiligheid in de woning enorm.  

Vanuit de wand  
De meeste mensen kiezen voor verlichting vanuit de wand ofwel de ‘wangen’. Vrijwel alle trappen grenzen aan één of meerdere muren, waardoor het eenvoudig is om daar de bekabeling aan te leggen. Wanneer je kiest voor spots is het van belang om deze op de juiste hoogte te plaatsen, zodat de trap optimaal verlicht wordt. Onze adviseurs weten precies hoe ze hierin het beste resultaat kunnen behalen en adviseren je hierbij graag. Voor een meer futuristische look behoren ook ledstrips tot de mogelijkheden. Afhankelijk van de beoogde stijl is er zodoende voor ieder wat wils. 

Vanuit de trap  
In plaats van het licht vanuit de zijkant te laten komen, kan het ook onder de treden geplaatst worden. Het mooiste is om dit tree om tree te doen, maar indien gewenst kan de verlichting uiteraard ook onder elke trede worden geplaatst.

Kleur van het licht 
Of het licht nu vanuit de wand of de trap zelf komt, je hebt altijd de keuze uit normaal wit licht of een wat warmere variant. Ook dit hangt weer af van de sfeer die je wil creëren en de kleur van het gebruikte materiaal. Zo worden strakke hoogglans witte trappen nog moderner met fel wit licht en past een wat warmer licht weer beter bij huiselijke bruintinten.  

Bediening 
Ook voor de bediening van de verlichting heb je meerdere opties. Door middel van sensoren springt de verlichting automatisch aan en uit wanneer beweging wordt gedetecteerd. Zodoende heb je altijd op de juiste momenten verlichting en bespaar je energie wanneer het niet nodig is. Wanneer je kiest voor een afstandsbediening is het weliswaar mogelijk om de verlichting te dimmen, maar de ervaring leert dat men het als minder praktisch beoordeelt dan de eerdergenoemde sensoren.   

Door je trap goed te verlichten, creëer je voor iedereen in huis een veilige situatie en ben je verzekerd van een stralend resultaat.