Scandinavische traprenovatie in de kleur vintage treden en wangen
Voordelen en praktische aanpak van een open trap dichtmaken

Geen hak- en breekwerk

Professioneel

15 jaar garantie

De keuze om een open trap in een woning dicht te maken, kan verschillende redenen hebben. Het kan gaan om esthetische voorkeuren, veiligheidsoverwegingen of de wens voor extra functionaliteit. Hieronder verkennen we de voordelen en geven we een praktische handleiding voor het dichtmaken van een open trap.

Veiligheid en comfort als prioriteit

Veiligheid is een van de belangrijkste redenen om een open trap dicht te maken. In huizen met kinderen of ouderen kan een open trap risico's met zich meebrengen, zoals het risico op vallen. Het dichtmaken van de trap verbetert niet alleen de veiligheid maar verhoogt ook het loopcomfort. Elke stap voelt steviger en meer verzekerd.

Eiken open trap dichtmaken

Energiebesparing en geluidsreductie

Open trappen laten warme lucht gemakkelijk door, wat kan leiden tot hogere stookkosten. Het dichtmaken van de trap helpt warmte beter vast te houden, wat resulteert in een efficiënter energieverbruik. Daarnaast kan de geluidsoverdracht tussen verschillende verdiepingen verminderen, wat bijdraagt aan een rustiger woonomgeving.

Esthetische transformatie en extra opbergruimte

Een dichte trap kan een compleet nieuwe uitstraling geven aan een interieur. Afhankelijk van de gekozen materialen en afwerking kan de trap een klassieke, moderne of speelse uitstraling krijgen. Bovendien biedt het dichtmaken van een trap de mogelijkheid tot het creëren van extra opbergruimte onder de treden, wat een uitkomst kan zijn in kleinere woningen.

Wij helpen je graag op weg

Zo heeft elk materiaal voor een traprenovatie zijn voor- en nadelen en is de keuze afhankelijk van je woonwensen. Uiteraard adviseren wij jou graag bij het maken van de juiste keuze.

Moderne trap dichtgemaakt

Stap voor stap een open trap dichtmaken

Het dichtmaken van een open trap vereist een zorgvuldige planning en nauwkeurigheid. Hier is een stap-voor-stap handleiding:

1. Evalueer de trapstructuur: Beoordeel de huidige structuur van de trap om te zien of er voldoende ruimte is voor het plaatsen van stootborden.

2. Meten en materialen kiezen: Meet de afstanden tussen de treden en kies geschikt materiaal voor de stootborden, zoals MDF of hardhout.

3. Voorbereiding van de stootborden: Bewerk de stootborden naar wens, bijvoorbeeld door ze te schilderen of te behandelen voor een betere afwerking.

4. Installatie: Begin met het plaatsen van de stootborden vanaf de onderste trede en werk omhoog. Gebruik lijm en eventueel spijkers of schroeven voor extra stevigheid.

5. Afwerking: Werk naden of kieren af met kit of houtvuller en breng indien nodig een laatste verflaag of afwerking aan.

Industriele trap met gele lantaarn en koffie mok

Hecht je waarde aan kwaliteit, veiligheid en een mooi resultaat? 

Maak dan je huis compleet en kies voor een traprenovatie met Karakter! 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief